Contactlenzen

ruler

Het vinden van de ideale lens begint bij een uitgebreide oogmeting, waarbij we zowel een zichtanalyse als een oogonderzoek doen. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek en de manier waarop je de lenzen gaat gebruiken raden wij een bepaald soort lens aan.

1. Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, met elk unieke eigenschappen. Wij hebben daglenzen, maandlenzen en jaarlenzen in ons assortiment. Het belangrijkste verschil is – u raadt het misschien al – de draagtijd.Maandlenzen of jaarlenzen hoeft u maar twaalf of één keer per jaar te vervangen. Bij de dagvariant doet u elke dag een nieuw paar lenzen in. Zo heeeft u geen omkijken naar onderhoud en minder kans op ooginfecties. Daglenzen zijn ideaal om af te wisselen met een bril en te dragen tijdens het sporten. Zachte lenzen zijn geschikt voor de meeste sterktes en cilindrische afwijkingen, maar heeft u een hoge sterkte of een sterke cilinderafwijking? Dan zijn harde lenzen waarschijnlijk beter geschikt voor u. Speciaal voor droge ogen hebben we lenzen die zijn gemaakt van een hoogwateropnemend materiaal. Zachte contactlenzen zijn tevens verkrijgbaar in een multifocale variant, waarmee u op alle afstanden scherp ziet en geen aparte leesbril meer nodig hebt. Zachte maatwerklenzen zijn ook mogelijk in een aantrekkelijk leaseplan.

2. Harde lenzen

Harde, of vormstabiele lenzen kunnen alle sterktes en afwijkingen corrigeren. Deze lenzen worden speciaal op maat voor u gemaakt en bieden u het best mogelijke zicht. Gemaakt van zuurstofdoorlatend kunststof, zijn harde lenzen comfortabel in gebruik. De meeste mensen zijn binnen enkele dagen tot één week gewend aan dit lenstype. Harde lenzen gaan doorgaans één tot twee jaar of langer mee. Wel moet u harde lenzen intensief reinigen, goed onderhouden en regelmatig laten controleren.Harde maatwerk lenzen zijn ook mogelijk in een aantrekkelijk leaseplan.

3. Multifocale lenzen

Met Multifocale contactlenzen kunt op alle afstanden scherp zien. Veraf, dichtbij én in het middengebied. Als lensdrager hebt u tegenwoordig dus geen aparte leesbril meer nodig. De overgang tussen de scherptegebieden in de lens verloopt heel geleidelijk. Daardoor kunnen uw ogen en hersenen gemakkelijk schakelen tussen dichtbij en veraf. Als u bijvoorbeeld van het scherm van uw smartphone opkijkt, ziet u onmiddellijk scherp. Multifocale lenzen zijn er in een zachte en harde variant. Welke uitvoering het beste bij uw ogen past, hangt onder andere af van uw sterkte en cilindrische afwijking. Multofocale maatwerk lenzen zijn ook mogelijk in een aantrekkelijk leaseplan.

4. Nachtlenzen

Overdag zorgeloos scherp zien zonder bril of lenzen? Er gaat een wereld voor je open met Nachtlenzen. Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen zijn een goede oplossing als je last hebt van je lenzen, door bijvoorbeeld droge ogen of vuiltjes achter de lens. Doordat je overdag geen lenzen draagt, heb je hier dus geen last van.

Nachtlenzen zijn ideaal tijdens het sporten en op vakantie

Het dragen van Nachtlenzen is dé manier om vrijuit te kunnen sporten. Of je nu hardloopt, tennist, hockeyt of zwemt, met Nachtlenzen kan je je volledig focussen op je sport en de wedstrijd. Je draagt overdag geen lenzen of bril, en toch zie je alles haarscherp. Geen zorgen over het verliezen van je lenzen of het beslaan van je brillenglazen, of jeukende, geïrriteerde of droge ogen door het dragen van lenzen. Ook tijdens de vakantie of als je ’s avonds uitgaat, kan je precies doen waar jij zin in hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je lenzen aan het einde van de dag droger aanvoelen of minder lekker zitten, want Nachtlenzen draag je als je slaapt.

Wanneer nachtlenzen?

  • als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen
  • als je al lenzen draagt, maar last hebt van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
  • als je vaak last hebt van vuil of stofjes achter je lenzen
  • als je last hebt van hooikoorts
  • als je vrijuit wilt sporten
  • als je een alternatief zoekt voor een laserbehandeling

 

ruler

Direct afspraak inplannen?

Wanneer u een bestaande klant bent, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres. Uw wachtwoord is uw geboortedatum in cijfers zonder tussenstreepjes (voorbeeld: 3 oktober 1967 = 03101967). Als uw e-mailadres nog niet bekend is bij ons, dan kunt u zich als nieuwe klant registreren. Nieuwe klanten kunnen ook een afspraak maken en wanneer u zich registreert, ontvangt u direct uw inloggegevens waarmee u een afspraak kunt inplannen.

ruler

Heb je een vraag?

Bedankt voor je bericht, je hoort van ons.