U bent hier: Home > Contactlenzen > Harde lenzen

Harde contactlenzen of te wel vormstabiele contactlenzen

Vaak wordt gedacht dat vormstabiele lenzen nauwelijks nog worden aangemeten maar dat is zeker niet waar. Vormstabiele lenzen worden nog veelvuldig aangemeten. Zeker met de nieuwe materialen zijn er meer mogelijkheden dan ooit, ook het comfort is toegenomen.

Wanneer een oog wat moeilijker te corrigeren is met een zachte contactlens biedt de vormstabiele lens meestal een uitkomst. Zowel voor een hoge cilinder sterkte als voor het lezen of een combinatie hiervan is de lens toepasbaar.

Maar ook de Dream of Nachtlens is een vormstabiele lens. Deze unieke lens houd je tijdens je slaap in en dan wordt de vorm van het hoornvlies (voorste oogsegment) veranderd, zodat je overdag zonder lenzen of bril scherp ziet. Dit is een mooi alternatief voor refractiechirugie (laser correctie). Zeker omdat je ook wanneer de sterkte  verandert de vormstabiele lens kan worden aangepast zodat het zicht optimaal blijft.

De trend in vormstabiele lenzen is dat er gebruik wordt gemaakt van  zeer hoog zuurstof doorlatende materialen zodat de lens ook aan het einde van de dag comfortabel is. De lenzen zijn ook  groter, dit geeft ook weer meer comfort in het dragen. Daarnaast zijn ze dan minder gevoelig voor vuiltjes achter de lens.

Tempel werkt samen met de beste vormstabiele contactlens leveranciers zoals Procornea, NKL en Microlens. Deze leveranciers komen allen uit Nederland en behoren tot de top van de wereld.

Mensen die meer last hebben van afzettingen zoals eiwitten of vetten kunnen ook prima geholpen worden met een vormstabiele contactlens. De vormstabiele contactlens is minder gevoelig voor vuil en  daarom makkelijker te onderhouden.

Wanneer u interesse heeft maak dan een afspraak met onze contactlensspecialist.  Hij/Zij kan u dan vrijblijvend informeren wat voor u de mogelijkheden zijn. U kunt gebruik maken van ons contactformulier óf loop eens binnen bij onze vestiging in Schiedam.